Alles wat je moet weten over het importeren van auto’s uit Duitsland

Heb je ooit overwogen om een auto uit Duitsland te importeren? De Duitse auto-industrie staat bekend om zijn hoogwaardige en betrouwbare voertuigen, dus het is geen wonder dat mensen geïnteresseerd zijn in het overbrengen ervan naar de VS. In deze blogpost overlopen we alles wat je moet weten over auto-import uit Duitsland, inclusief de kosten en wettelijke vereisten.

De kosten verbonden aan het importeren van auto’s uit Duitsland
De kosten van het importeren van een voertuig uit Duitsland variëren afhankelijk van het merk en model van de auto. Bovendien zijn er andere factoren die de kosten kunnen beïnvloeden, zoals belastingen, verzendkosten, douanerechten, inspectiekosten en meer. In het algemeen kun je echter verwachten dat je voor een gemiddeld voertuig tussen de $3.000 en $7.000 betaalt.

Wettelijke vereisten voor de invoer van auto’s uit Duitsland
Voordat je een auto uit Duitsland in de Verenigde Staten importeert, moet je eerst aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat je voertuig aan alle Amerikaanse veiligheidsnormen voldoet voordat het kan worden ingevoerd. Daarnaast moeten auto’s ook voldoen aan de EPA eisen om het land in te mogen – dat betekent dat ze een emissietest moeten doorstaan voordat ze geregistreerd kunnen worden in staten met strengere voorschriften. Je moet ook een invoercertificaat of toelatingsbrief krijgen voordat je voertuig de VS in mag.

Tip: Auto importeren uit Duitsland – Easy Import

Als je auto eenmaal door Customs &Border Protection (CBP) is goedgekeurd voor binnenkomst in de VS, moet je hem laten verzekeren en registreren bij de DMV van je staat voordat hij legaal op de wegen in de VS mag rijden. Dit proces is vrij eenvoudig, maar kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van waar je woont en hoe lang het duurt voordat de CBP je voertuig goedkeurt voor binnenkomst in het land.

Tip: Bereken zelf de BPM met een BPM calculator

Conclusie:
Een auto importeren uit Duitsland is geen kleinigheid – het vereist zowel geduld als toewijding om alle noodzakelijke stappen te doorlopen om je voertuig goedgekeurd te krijgen door het CBP en geregistreerd te krijgen bij de DMV van je staat. Maar als het goed en volgens alle geldende wetten en voorschriften gebeurt, kun je een Duits voertuig van hoge kwaliteit krijgen voor een fractie van wat het hier in de VS normaal zou kosten! Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare auto zonder de bank te breken, dan is het importeren van een auto uit Duitsland misschien wel iets voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven